Herceg Novi

Rekordna poseta Herceg Novom za praznike, povećan promet i na granicama

Tokom minulog prazničnog vikenda posjeta Herceg Novom bila je na visokom nivou. Prema podacima lokalne Turističke organizacije, bilans je veći nego rekordne 2019. godine. Podatke potvrđuje i promet na graničnim prelazima, gdje je zabilježen tri puta veći promet putnika u odnosu na isti period prošle godine.

Kako je za RTHN kazao menadžer TO Herceg Novi Dalibor Vuković, za period od 30. aprila do 3. maja posjeta je veća za 20% u odnosu na isti period prije tri godine.

-U tom periodu ostvareno je nekih devet hiljada noćenja, za razliku od 7 hiljada iz 2019. Struktura gostiju je promijenjena zbog dešavanja na istoku, u privatnom smještaju imamo najviše gostiju iz Rusije, na drugom mjestu su gosti iz Srbije, a bilježimo i rast broja gostiju iz Ukrajine, koji su na trećem mjestu – informiše on.

Vuković smatra da je rekordna posjeta tokom prazničnog vikenda, najava još jedne dobre ljetnje turističke sezone.

U razgovoru sa hotelijerima i izdavaocima privatnog smještaja, tražnja je zaista velika. Za razliku od ranijih godina, kada su to samo bili upiti i kada su rezervacije dolazile sa skepticizmom zbog situacije sa kovidom, ove godine imamo konkretne rezervacije, tako da zasita imamo razloga da očekujemo rekordnu sezonu 2022, kada je riječ o turizmu – kazao je Vuković.
Prema poslednjim podacima TO Herceg Novi, naš grad posjetilo je preko šest hiljada turista.

GRANIČNI PRELAZI

Debeli brijeg

Tokom prvomajskih praznika na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježen je povećan promet. Na najprometnijem graničnom prelazu,  Debeli brijeg, zadržavanja su bila i do pola sata.

Na svim graničnim prelazima  tokom prvomajskih praznika evidentirano je 34. 685 putnika što je oko tri puta više u odnosu na prošlu godinu i 10. 737 vozila što je za oko dva i po puta više u odnosu na prethodnu godinu, kazao je zamjenik komandira granične policije HN Dejan Janković.

-Na Debelom brijegu tokom prvomajskih praznika registrovano je 18. 726 putnika ili šest puta više nego prošle godine i 5 491 vozilo ili četiri puta više. Na graničnom prelazu Sitnica registrovano je 14. 434 putnika ili 2 puta više nego prošle godine i 4 743 vozila što je dva  i po puta više nego prošle godine. Na graničnom prelazu Kobila zabilježen je promet do 1 318 putnika i 503 vozila, što je mnogo više u odnosu na prošlu godinu kada je zabilježeno samo 49 putnika i 34 vozila. 

Na graničnom prelazu Debeli brijeg zabilježen je i veći broj autobusa.

-Prosječno smo imali oko 90 autobusa na graničnom prelazu Debeli brijeg koji su prelazili granicu sa  Hrvatskom. Zadržavanje na graničnom prelazu je bilo do 30 minuta, kazao je Janković. 


Tokom prvomajskih praznika registrovano je150 putnika i 21 plovilo na graničnom prelazu Zelenika i 50 putnika i 11 plovila u luci Portonovi.

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više