Izbori 2022 Najnovije Šumadija

Gostovanje Ivice Dačića, Tome File i Nataše Bogunović u “Ćirilici“ na TV Hepi

Na televiziji „Hepi“ gostovali su predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, advokat i kandidat socijalista za gradonačelnika Beograda Toma Fila, kao i glavna sestra u KBC „Dragiša Mišović“ Nataša Bogunović.

Očigledno je da Ukrajina hoće da napravi neku „Oluju“ i da vrati teritorije LNR i DNR čiju je nezavisnost priznao pre par sati Putin. Tu je tačka sa koje nema povratka. Rusija je još za vreme Gorbačova rekla da neće tolerisati približavanje NATO-a svojim granicama, a upravo se to dogodilo – rekao je Dačić na pitanje Milomira Marića da prokomentariše najnoviju odluku predsednika Rusije Vladimira Putina.
Dačić je rekao da veruje da ima dovoljno prostora za diplomatiju.

Taj prostor je sve manji i manji. Kao predsednik Skupštine Srbije moram da kažem da smo svi zabrinuti za situaciju u Ukrajini. Mora se takođe istaći i da Rusija nije rekla da će te teritorije pripojiti Rusiji.
Prema rečima Ivice Dačića Srbija mora da gleda svoje interese, ali ne sme da naruši svoje odnose sa prijateljskim zemljama kakve su Rusija i Ukrajina.

Što se tiče Srba, mi sigurno nećemo krvaviti ruke u tom bratoubilačkom ratu – rekao je oštro Dačić.
Prema njegovim rečima Zapadni geopolitički ciljevi nisu uvek upereni ka Srbiji.

EVROPA NE MOŽE NI KURTIJU DA ZAVRNE UŠI, A NE NAMA NEŠTO DA KAŽE

Izvini Evropo, ali ona je dozvolila da bude patrljak Zapadne spoljnopolitičkog opredeljenja. I oni sada nama nešto kažu. Pa šta ste vi uradili. Oni u Evropi ne mogu da Kurtiju zavrnu uši, a ne nešto drugo da urade – rekao je Dačić i dodao da ako izbije rat u Ukrajini izazvaće ga neki treći i tu ne možemo da budemo ne opredeljeni.
U ovoj situaciji mislim da ne treba da se istrčavamo i s toga mislim da je izjava predsednika Aleksandra Vučića prava državnička i odmerena – rekao je Dačić.
Preko devedeset odsto Srba podržava ono što Rusija radi, ali to, ponavljam ne znači da treba da povlačimo ishitrene odluke. Mi imamo jedan jedini interes, a to je interes Srbije – rekao je Dačić.
Lider SPS rekao je da se plaši da li će Evropska unija uopšte postojati onda kada dođe na red da Srbija uđe u tu uniju.

Ja samo čekam da se sada javi neki Klinton ili Olbrajtova i da kaže da su Srbi krivi za ovaj sukob – rekao je Dačić.
Dačić: Toma Fila je BREND

Toma je institucija sam po sebi i trebaju nam takvi. Njegov otac je bio legenda. Bio je u logoru, bio je na Banjici – rekao je Dačić.
On je dodao da je on rekao posle rata: „Ne mogu nepismeni ljudi da vode državu i osuđen je na zatvor“.

-Pazite, to je rekao u Titovo vreme. Bio je najmlađi advokat. To je za ponos. Bio je glumac, mačevalac, poznavao se sa Zoranom Radmilovićem, branio je Miru, Miloševića – rekao je Dačić.

Da li je tebe branio Ivice – pitao je Dačića Marić.
Mene nije, nije me još niko tužio – rekao je Dačić.
Kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste SPS Toma Fila kaže da je Beograd bio najrazrušeniji grad u istoriji i da to moramo stalno imati na vidu.

Zato podržavam reči predsednika, mislim na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, a za mene je predsednik Dačić.
Prihvatio sam zato što mislim da je Dačić najinteligentniji političar i za mene je njegova ponuda velika čast. Velika mana mu je što navija za Partizan i to mu je velika mana, nadam se da će da se promeni – rekao je Fila.
Ja ga učim da bude tolerantan, a on ništa – dodao je Dačić i istakao da je Toma Fila jedan veliki dragulj.
On je ime i prezime. On je brend i oličenje jednog šarmerskog duha Beograda. Ja njega nisam predložio za gradonačelnika zbog partije, već zato što on može da bude ponos Beograda – rekao je Dačić.
Milomir Marić je otkrio da Tomu Filu već u Beogradu zovu „Đulijani“.

Moj deda je bio gradonačelnik Skoplja – rekao je Toma Fila, a potom je otkrio da je njegova baba uvek igrala poker sa Žankom Stokić, kao i da je kralj Aleksandar dolazio kod njega u kuću.

DAČIĆ: NATAŠA ĆE BITI PRVA MEDICINSKA SESTRA POSLANIK SA LISTE SPS U ISTORIJI

Najveći heroji korona krize jesu medicinske sestre, rekao je Toma Fila.
Koliko ja znam u SPS i u našoj koaliciji prvi put u istoriji pored lekara, kandidat za narodnog poslanika biće jedna medicinska sestra. Lekari su jedno, ali on ne može da radi bez medicinske sestre i mislim da se ponekada nepravedno zapostavlja taj segment našeg zdravstvenog sistema – rekao je Dačić.

-Ivice, da li se sećaš da su Nemci hteli da nam uzmu sve medicinske sestre? Pitao je Marić.

Meni je zaista velika čast bila kada sam dobila poziv. Zaista to puno znači i ne mogu da kažem da sam to nešto očekivala. Kada je došla korona, mi smo osećali strah kako će sve to izgledati, učili smo u hodu od slučaja do slučaja i stvarno smo naučili da je najvažniji tim. Ja imam sada mogućnost i priliku da predstavljam svoje kolege i struku – rekla je medicinska sestra KBC „Dragiša Mišović“ Nataša Bogunović koja se nalazi na listi kandidata za narodnog poslanika Socijalističke partije Srbije.
Meni je velika čast što je Nataša prihvatila da bude naš kandidat i ja sam na to ponosan – rekao je Ivica Dačić.


Izvor: TV Hepi

Ostavite komentar

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više