Izbori 2022 Najnovije Vesti

Tepić: Za promenu iz korena neophodno je da pobedimo i na beogradskim i na parlamentarnim izborima

Pobeda naše koalicije samo u Beogradu bi bila delimična. Ukoliko bi naprednjaci imali poslaničku većinu i svoju vladu, opstruisali bi novu vlast u Beogradu kako bi dokazala da je nova gradska vlast nesposobna. Kompletna pobeda je jedino moguća samo uz najbolji rezultat na oba nivoa, uz pobede obe petice, jer bi samo tada rezulat bio odličan – izjavila je danas Marinika Tepić, nosilac liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ na štandovima koje je koalicija organizovala na Novom Beogradu.FOTO: Stranka slobode i pravdeFOTO: Stranka slobode i pravde

Veliki broj okupljenih građana pozvala je da u što većem broju svojim potpisom podrže i predsedničku kandidaturu Zdravka Ponoša.

Potrebne su nam „pobedničke petice“ i u Beogradu i u Srbiji, jer je samo tako moguće ostvariti promene u punom kapacitetu, rekla je Tepić ispred štanda koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ ispred beogradskog tržnog centra Ušće.

„U slučaju pobede samo u Beogradu, vlast neće prezati da u parlamentu, sa nekim Rističevićima, Atlagićima i Sandrama Božić, preko noći izmeni zakon o glavnom gradu da bi uzela nadležnost Beogradu i dokazala da je nova vlast nesposobna“, kazala je Tepić.

Navela je da se mogu očekivati opstrukcije i u finansiranju Beograda, jer se okvirni zakon o budžetu usvaja u republičkom parlamentu, a tekuće budžetske rezerve izdvajaju se iz Ministarstva finansija.FOTO: Stranka slobode i pravdeFOTO: Stranka slobode i pravde

Istakla je da je koalicija spremna za prikupljanje potpisa za njihovog predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša, čim se sutra raspišu izbori za predsednika Republike, ali napominje da to kada će se predati kandidatura ne zavisi ni od njih, ni od građana koji će dati svoj potpis.

„Brzina zavisi od toga da li će biti opstrukcije vladajuće stranke i notarskih kancelarija, koje su nam u slučaju prkupljanja potpisal za parlamentarnu listu tek sustradan dodelile overivače koji mogu da dođu u kancelarije, dok su neki povlašćeni to dobili već prvog dana“, istakla je Tepić.

Ako je do reda i zakona trebalo bi svi da budemo jednaki. Ovo će biti test, jer dodatno treba skupiti 10.000 potpisa, rekla je Tepić.

Izvor https://direktno.rs/izbori-2022/400522/ujeinjena-opozicija-marinika-tepic-izbori-.html

Ostavite komentar

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više