Uncategorized

Ispovest Izraelki: Srbi su buljili u nas jer smo debele

Volimo da se hvalimo kako smo gostoljubiva nacija, ali da li je uvek tako? Dve Izrealke se ne bi složile – one su imale jako neprijatno iskustvo u našoj zemlji, i to zbog toga što su plus sajz.


Dagniju Alfasi (20) i Kineret Goldstejn (22) su novinari izraelskog lista Haaretz sreli na aerodromu, a ove devojke su se upravo vratile iz Beograda sa jako lošim uspomenama,

Odmah su rekle da ne bi opet posetile Srbiju, a da je jedini razlog zašto su došle to što se ne traži test na koronavirus ili karantin prilikom ulaska. Razlog njihovog razočaranja nisu znamenitosti, već ljudi – tvrde da su svi “buljili u njih jer su debele”.

“Srbi uopšte nisu fini. Mi smo, recimo, punije građe, zovite to kako želite, a oni uopšte nemaju svest o debelim ljudima. Tamo smo kao vanzemaljci. Oni su zureli u nas i stvarali nam neprijatan osećaj. Što se tiče kupovine, oni imaju vrlo specifične komade za mršave i dobro građene ljude. Tamo nema odeće za debele ljude. Pronašla sam jednu prodavnicu u kojoj je bila odeća za stare ljude. Bila je to prava rupa”, rekla je Kineret.

Još jedno iskustvo ostavilo joj je gorak ukus u ustima – primetila je da joj se prodavačice smeju kada je ušla u jednu radnju. Kaže da joj se to događa od detinjstva, tako da sada ume da se nosi sa tim. Pomogao im je savet devojke koju su upoznale u avionu  – ona im je rekla da uzvrate pogled svima koji zure u njih, a ne da okreću glavu.

“To je bio odvratan osećaj. Samo su buljili u nas. I ja sam im uzvratila i buljila sam u njih”, rekla je Kinaret.

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više