Najnovije Vesti

Protest advokata ispred AKS, blokiran saobraćaj

Advokati su blokirali saobraćaj u Dečanskoj ulici u Beogradu protestujući protiv, kako navode, „čudne promene stava Visokog kasacionog suda prema bankarskim sporovima“, a koja ide u prilog bankama i protiv je građana.

Oni nose transparente i plakate na kojima piše „Obustava“ i „Tačka“.

Reporter N1 Dimitrije Đurić kaže da advokati protestuju zbog istih razloga zbog kojih su i u prethodnom periodu protestovali – zbog odluke VKS o naplati troškova obrade kredita i osiguranja.

Advokat Dragoslav Ljubičanović, član UO AKS, rekao je za N1 da oni uporno poručuju da im nije problem stav VKS, već što se „na čudan i pravno nepostojeći način vrši ta promena stava“.

„I to stava koji je bio nesporan, besprekoran. Ukoliko ne bude bilo pažnje javnosti, dobićemo da se ispod žita provlači nova sudska praksa na štetu građana, a suprotno praksi u Srbiji“, kaže on.

Dodaje da je protest ispred AKS, jer se danas održava Upravni odbor AKS koji treba da odluči o sazivanju konferencije advokata.

„Advokatska konferencija Srbije ima kapacitet da donese odluku o stupanju svih advokata u obustavu rada“, kaže on.

Prema njegovim rečima, „uvek svaki skup ima veze sa predstavljanjem nekoga ko zastupa neke stavove“.

„Ko prisustvuje izražava stav, ko ne prisustvuje isto izražava stav“, kaže on.

Izvor: N1

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više