Najnovije Sport

OTKRIVENO ZAŠTO JE NOVAK SRAMNO PROTERAN IZ AUSTRALIJE! Ovaj čovek je KRIV za sve: Preko Đokovića skuplja POLITIČKE poene

Novaku Đokoviću je odbijena viza u Australiji, te će morati da napusti zemlju u roku od jednog dana.

Iza svega se kao i uvek krije politika

Australijske vlasti popustile su pred prevelikim pritiskom javnosti i borbe za političke poene. Novaku Đokoviću zabranjen je nastup na Australijan openu usled prevelikog straha vlasti od negatvne reakcije naroda koji je mesecima pod ekstremno strogim kovid protokolom.

Prema svemu sudeći, glavni krivac je niko drugi do premijer Skot Morison

Njegova popularnost je na istorijskom minimumu, pa čim se on uključio u celu priču nadvio se oblak sumnje nad nastup Novaka Đokovića na ovogodišnjem grend slemu u Melburnu.

Čitav cirkus koji je trajao više od 8 sati pre svega zbog težine koju Novak nosi kao najbolji svetski sportista, ali je na kraju borba za politički rejting ipak presudila.

Premijer Australije nalazi se na najnižem stepenu popularnosti otkad je preuzeo funkciju. Naime, Morison je na „lošem glasu“ među narodom zbog nekoliko poteza: Prvi su oštre mere i način na koji se Australija bori protiv pandemije kovida-19, a sa kojima se ne slaže solidan deo populacije.

Drugi razlog je potpuni spoljnopolitički fijasko sa aferom „podmornica“, gde je u poslednjem trenutku otkazao 40 milijardi evra vredan dogovor sa Francuskom za nabavku nuklearnih podmornica, što je razljutilo predsednika Emanuela Makrona, a Morisona u australijskoj javnosti prikazalo kao neodlučnog i nesposobnog lidera.

Zbog svega toga, populistički potez u vidu maltretiranja najboljeg sportiste sveta Morison je „oberučke“ prihvatio, prvo jutrošnjom pretnjom da će ga „spakovati prvim avionom nazad“. a onda i očiglednim maltretiranjem na aerodromu koje traje više od tri sata.

Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne sme da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici. Čekamo da se pojavi i kakve će nam dokaze podneto da to podrži. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga“ poručio je Morison.

Posle svega povodom odbijanja vize, Morison se oglasio se na društvenoj mreži Tviter.

Viza gospodina Đokovića je odbijena. Pravila su pravila, posebno kada se radi o našim granicama. Niko nije iznad naših pravila. Ta pravila su dovela do toga da smo među državama koje su imale najmanju stopu smrtnosti od Kovida. Nastavljamo da se borimo„, napisao je Morison.

Kurir sport

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više