Vesti

UBICE STEFANA FILIĆA OSUĐENE NA 15 I 18 GODINA

Nikola Bojović i Mitar Pandurević, optuženi za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane ispred noćnog kluba 2. februara 2020. godine, osuđeni su pred Višim sudom u Smederevu na 18 i 15 godina zatvora.

-Sud je nakon ocene svih dokaza prihvatio kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnice, zadržavši kvalifikaciju o bezobzirnom nasilničkom ponašanju, jer su dvojica optuženih nasrnuli na grupu mladića u kojoj je bio Stefan Filić bez razloga i motiva, prvi je kavgu započeo Nikola Bojović, a potom su obojica optuženih nastavili sa udarcima, uprkos molbama Stefana Filića da prestanu i uprkos tome što, sada pokojni Stefan, nikome nije zadao nijedan udarac, što je nedvosmisleno dokazano – navedeno je, između ostalog, u obrazloženju presude.Optuženima će, saopšteno je, biti produžen pritvor jer postoji mogućnost da će ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, kako je saopšteno, ne samo u Velikoj Plani, već i šire. Na ovu odluku može se uložiti žalba u roku od tri dana.

Podsećamo, osamnaestogodišnji Stefan Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi,od povreda koje su mu 2. februara pretprošle godine, ispred diskoteteke u Velikoj Plani nanela dvojica optuženih, i to samo zato jer je pokušao da od nasilnika odbrani svog mlađeg brata i druga, koji su u to vreme bili maloletni.

Posle zadobijenih udaraca pao je na pločnik, a Nikola Bojović ga je tada šutnuo u glavu. Dvojica optuženih prvobitno su privedeni osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani, ali je, nakon smrti Stefana Filića, slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo u Smederevu, a optuženi su za teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, za koje je, pošto su u vreme izvršenja bili mlađa punoletna lica, maksimalna zaprećena kazna 20 godina zatvora.

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više