Najnovije Šumadija

U PONOĆ POČINJE PRIJAVA ZA 100 EVRA! Ministar Mali detaljno objasnio kako se treba prijaviti i poručio OVO!

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da noćas u ponoć počinje prijava mladih od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. – Noćas u ponoć krećemo sa prijavama za 100 evra za sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina – kazao je Mali za RTS.

Siniša Mali, 100 evra
FOTO: BETA/MILAN OBRADOVIĆ, PRINTSCREEN/INSTAGRAM/MALI_SINISA

Ministar je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a naveo je da prijava za 100 evra državne pomoći traje do 30. januara.

– Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor. Proces prijavljivanja je jednostavan. Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac – rekao je Mali. Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

– Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili – rekao je Mali i dodao da će svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške.

– Za nas su sve ove mere veoma važne jer su mere koje podstiču potrošnju, mere koje podstiču ekonomsku aktivnost. Naravno nismo zaboravili ni naše najstarije sugrađane – kao i što smo obećali 10. februara na račune svih penzionera leći će 20.000 dinara – naveo je ministar.

Takođe, zdravstveni radnici će dobiti danas po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, što je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane.

– Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Kurir.rs

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više