Najnovije Showbiz

PREMINUO AKI RAHIMOVSKI: Frontmen PARNOG VALJKA umro u 67. godini

Pevač Aki Rahimovski preminuo je danas, objavili su hrvatski mediji.

Aki Rahimovski
FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Tužnu vest potvrdili su na službenoj Facebook stranici grupe „Parni valjak

„‘Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski„, piše u objavi.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fparnivaljak%2Fposts%2F489993245818966&show_text=true&width=500

Njegov menadžer saopštio je da je Akiju danas pozlilo.

– Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti – rekao je Osredečki.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je 5. juna 1955. u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsjek klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Kurir.rs/S.M.

Foto: Marina Lopičić

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više