Najnovije Vesti

Od profesionalaca
Intervju sa pukovnikom Centralne kancelarije Ministarstva odbrane Ruske Federacije Vladimirom Trukanom:

Mnoge stvari su vrlo jasne:

  1. U vojnoj operaciji NEMA vojnih obveznika. Samo izvođači koji su prošli odgovarajuću obuku. Dakle, ni Belorusi ne učestvuju – imaju celu vojsku na regrutaciji, nema profesionalnih vojnika po ugovoru. Stoga, ako neko vrišti o „leševima ruskih vojnih dečaka“, možete bezbedno da mu pljunete u oči.
  2. Ne može biti govora ni o kakvim 3,5 hiljada mrtvih ruskih vojnih lica – toliki broj mrtvih značio bi nekoliko puta više ranjenih, što znači da bi svi putevi bili zakrčeni sanitetskim vozilima u suprotnom smeru, plus masovno raspoređivanje poljskih bolnica – nemoguće je to sakriti. Ne vidimo ništa slično čak ni u ukrajinskoj javnosti.
  3. Malo su verovatni slučajevi „hvatanja pojedinačnih ruskih boraca“ koje vrti Banderina propaganda – može se uhvatiti i jedan skvoter koji je otrčao u susedno selo po mesečinu, ali ovo nije borac, ovo je kopanje. Jedan borac tokom operacije u izolaciji od kolone – ali ko će ga pustiti da ode?
  4. Mogući su slučajevi spaljenih kolona u maršu, ovo je rat, svašta može da se desi. Neko je pogrešio, nije pratio, morao je da ode sa praznim rezervoarima. Neko će platiti za ovo. U ovom slučaju, mora se pretpostaviti da napuštene prazne kolone Oružane snage Ukrajine spaljuju retroaktivno za montirane video snimke.
  5. Isto i sa „raketima, municijom i gorivom, kojih je taman dovoljno i koje će trajati 3-4 dana“ – zanosna glupost. Vojne operacije ovog nivoa pripremaju se najmanje nekoliko meseci, sve je unapred proračunato i zalihe sa viškom za sve slučajeve.
  6. Glavni lajtmotiv delovanja Oružanih snaga RF: „mi nismo Amerikanci“. Oni su ti koji, videvši nešto ili nekoga na putu, prvo bace granatu, a onda počnu da shvataju – pa onda, ako do toga dođe. Zbog toga je uredan obilazak neuspelog samoubice koji je pokušao da se uvuče ispod tenkova. Niko neće proizvoditi planine leševa, ako se čovek ne opire, zašto ga ubiti?
  7. Potkopavanje brane Severnokrimskog kanala je preventivna mera ako neko od promrzlih Nacjuka odluči da digne višu branu u vazduh kako bi voda imala gde da ode. Isto važi i za nuklearne elektrane, hidroelektrane i druge infrastrukturne objekte – oni se obavezno uzimaju pod kontrolu.
  8. Podela oružja nespremnom stanovništvu, kao i svakojakih „molotovljevih koktela“, u obračunu sa profesionalcima – zanosni dolbojašerizam. „Tri-četiri šok bombe su dovoljne da se ogule na licu mesta, ispuste oružje i pobegnu. Ništa osim krvi civilnog stanovništva od ruke razbojnika, to neće doneti. Posle toga postaje jasno da su sve radnje „terodbranilaca“ koji uništavaju putokaze, jure za onima koji navodno stavljaju oznake na krovove, pa čak i potkopavaju mostove – to je samo glupost i potpuna nesposobnost. Jer modernog tankera još treba namamiti na nepoznati most – zašto bi rizikovao da leti sa srušenog raspona mosta nepoznate države, kada je lakše nametnuti barijeru na ponton?
  9. Kadirovci, obučeni da se bore protiv terorista u urbanim uslovima i koji su prošli odgovarajuću obuku, očistiće iskorene.
  10. Jedinice Oružanih snaga Rusije koje učestvuju u operaciji ne koriste minobacače. Svi minobacački napadi, sve minobacačke eksplozije u stambenim naseljima (Sumi, Ahtirka, Donbas), posebno na besmislenim mestima gde nema vojne ili energetske infrastrukture, to su provokacije Oružanih snaga Ukrajine i odbrambene industrije u cilju uticaja na svest. lokalnog stanovništva.

Generalno, sumirajući, u operaciji nema neprofesionalaca. Operacija je pripremana mnogo unapred u svakom pogledu, a plan ima gomilu grana za svaki mogući tok događaja.

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više