Herceg Novi

Odlična predsezona, dobre najave i za sezonu

Ovogodišnja turistička sezona će, prema najavama, biti kao rekordna 2019. godina. Odličan trend, započet u aprilu, još traje, a najveći broj gostiju koji trenutno borave u gradu su iz Zapadne Evrope.

Milena Milić-Kaza del Mare (Casa del Mare)

Turistički poslenici iz Herceg Novog zadovoljni su predsezonom, a ohrabruju i najave i broj rezervacija za špic sezone. U hotelu Kaza del mare (Casa del Mare), Milene Milić, za praznike su imali odličnu popunjenost , a poslužilo je i vrijeme pa su gosti uz hotelske sadržaje uživali u obilascima Crne Gore:

-Gosti su uglavnom bili iz regiona, Njemačke, Francuske i Velike Britanije. Sa ovih tržišta imamo i najave za predstojeću sezonu. Rezervacije pristižu u dobrom broju i već smo na nivou najava koje su bile prije korone perioda.

Vlado Popović-Carine

I u hotelima Carine zadovoljni su predsezonom. Vladimir Popović ističe da je ovaj period bolji nego prethodnih godina.
-Gosti su nam iz Njemačke, Austrije, Francuske, Ujedinjeno Kraljevstvo. Prodaja za sezonu je počela prošlog mjeseca. I ovaj i naredni mjesec su najvažniji i očekivanja su da sezona bude na nivou prošle godine. Prošle godine bilo je ukrajinsko tržište, koje će ove godine izostati, ali ima najava sa drugih istočnih tržišta uz region i pokušaćemo da na taj način kompezujemo nedostatak ukrajinskog tržišta.

Andrej Popović-Gradska kafana

Posla imaju više i ugostitelji. Menadžer Gradske kafane Andrej Popović ističe da je popunjenost tokom praznika bila na zadovoljavajućem nivou i nadamo se da će tako ostati i u narednom periodu.

-Najčešći gosti su iz Velike Britanije i to nas radije, jer gosti sa tog tržišta nisu tradicionalni. Imamo gosti i iz regiona, Rusije i Ukrajine.

Mira Barbarez-Lokanda

U gradu je očigledno da je veći broj turista i domaćih i stranih. I u ugostiteljskom objektu Lokanda zadovoljni su posjetom:

-Nadamo se da će ovakva posjeta biti i u narednom periodu. Najveći posao očekuju sa početkom festivala u Novom, kazala je Mira Barbarez.

Vuksan Stamenković, vlasnik lokala Pab Got (Pub Got) kaže da je primjetno veći broj inostranih turista.

Vuksan Stamenković- Pab Got (Pub Got)

-To su gosti iz Engleske, Francuske, Njemačke, Norveške. Zadovoljni smo njihovom posjetom a nadam se i da su oni našom uslugom, kazao je Stamenković.

Prema podacima gradske turističke organizacije u Herceg Novom trenutno boravi 6.200 gostiju, od kojih je 80 odsto stranaca.

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više