Najnovije Šumadija

Od ponedeljka, 16. maja, počinje prijava za 100 evra za mlade od 16 do 29 godina

Svi do kojih je pomoć stigla u prvom krugu, automatski će dobiti i novu uplatu. Isplata u prva tri dana juna

Mlade između navršenih 16 i 29 godina narednog meseca čeka nova državna podrška-uplata od 100 evra.

Svi do kojih je pomoć stigla u prvom krugu, automatski će dobiti i novu uplatu. Građani koji su u međuvremenu stekli pravo, od ponedeljka 16. maja do kraja meseca, mogu da se prijave za državnu pomoć.

Krajem februara je izmenjen Zakon o Privremenom registu državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Covid-19. Tim izmenama je predviđena još jedna isplata.

„Oni koji su prijavljeni, ne treba ponovo da se prijavljuju- ponovio je ministar finansija Siniša Mali. Oni koji su u međuvremenu napunili 30 godina dobiće pomoć zato što iz prvog ktuga automatski prebacuje u novi. Dakle, treba da se prijave oni koji to do sada nisu učinili, a koji su na primr, napunili 16 godina ili su dobili prebivalište u Srbiji. Inače, u prvom krugu isplaćen je novac za ukupno 1.059.425 mladih, a u drugom krugu isplata će biti u prva tri dana juna”, potvrdio je Mali.

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više