Najnovije Šumadija

Smederevska Palanka dobila akademika- Dr Sonja Pavlović postala član Akademije medicinskih nauka

Roditelji Sonje Pavlović bilu su poznati lekari palanačke bolnice, u kojoj danas radi njen brat, infektolog dr Siniša Pavlović

Jedna od vodećih, svetski priznatih ekspertkinja za molekularnu medicinu, rođena u Smederevskoj Palanci, od juče je član Akademije medicinskih nauka.

Dr Sonja Pavlović, međunarodno priznati  stručnjak za molekularnu biomedicinu, rođena je u Smederevskoj Palanci, 1960. godine. U Palanci je završila gimnaziju, a potom je otišla na studije u Beograd, gde je, na Biološkom fakultetu BU odbranila doktorsku diseratciju.

Do sada je objavila više od 100 naučnih radova u časopisima od internacionalnog značaja, učestvovala u realizaciji međuanarodnih projekata, a citirana je više od 300 puta u monografijama i stručnim radovima i knjigama.

Dr Sonja Pavlović je u medicinsku praksu u Srbiji uvela mnoge molekularno-geneteičke testove. Osim istraživačkog rada, dr Sonja Pavlović je i predavač na Biološkom i Medicinskom fakultetu u Beogradu, a kao mentor bila je angažovana u izradi više od 30 magistarskih i doktorskih radova.

Za članstvo u Akademiji medicinskih nauka, dr Sonju Pavlović predložile su njene kolege, ceneći izuzetan naučni doprins istraživanja kojima je rukovodila.

Roditelji Sonje Pavlović bilu su poznati lekari palanačke bolnice, u kojoj danas radi njen brat, infektolog dr Siniša Pavlović.

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više