Najnovije Šumadija

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZA KURIR TV: Otkriva šta nas čeka u februaru i da li će biti snega! Evo kad stiže pad temperature

Zima je u Srbiji tek pre nekoliko dana pokazala svoje pravo lice. Sada nas sve zanima kakvo će biti vreme u ostatku najhladnijeg godišnjeg goba. Prognoze kažu da će biti pretežno suvo narednih dana, a da se nove padavine očekuju od četvrtka; a za vikend možda i sneg.

Sneg, Beograd, Ilustracija
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Novinarka jutarnjeg programa Redakcija Jelena Kovačević, razgovarala je o predviđenim vremenskim prilikama za februar sa meteorologom Nedeljkom Todorovićem.

Nekih ozbiljnih promena neće biti, započeo je Todorović i u nastavku ispričao šta je to što, po pitanju vremena, možemo očekivati.

– Pa, nekih ozbiljnih promena nema ni na hladnije, ni na toplije. Do četvrtka je blagi porast temperature. Sreda je najtopliji dan od 9 i 10 stepeni, utorak, sreda i četvrtak su dani u kojima će biti kiše i to kratkotrajne, a u planinskim predelima sneg, ali kratkotrajan – rekao je.

Za petak i subotu najavio je blagi pad temperature i to u intervalu od dva do pet stepeni Celzijusa.

– Od subote, pa nadalje je suvo, od nedelje i ponedeljka, 5. i 6. februar, kratkotrajan porast temperature, pa onda opet tamo, do sredine februara meseca, bez značajnih zahlađenja i bez otopljenja – ispričao je Todorović.

Kad je reč o padavinama, Todorović kaže da će biti pretežno suvo.

– Povremena naoblačenja sa nekim kratkotrajnim padavinama i to eventualno u noćnim i jutarnjim časovima. Temperature od 7. do 15. februara su temperature od -3 do +2 stepena, a maksimalne od 2 do 7 stepeni – rekao je Todorović, ocenivši ove temperature iznad višedecenijskih proseka.

– Ovo je slabo izdanje zime. Sneg se nije zadržao više od dva, tri dana. Do polovine februara neće biti ozbiljnije zime, a do kraja februara ne mogu da tvrdim šta će biti, ali mogu reći da će biti neki blagi zimski uslovi – istakao je Todorović.

Kurir.rs

Ostavite komentar

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više