Najnovije Vesti

Šansa za mlade IT stručnjake: Luxoft zapošljava studente FON i ETF

Dva Luxoftova programa prakse za studente završnih godina FON-a i ETF-a pohađa za sada ukupno 30 studenata, a najbolji polaznici dobijaju priliku za zaposlenje u ovoj globalnoj IT kompaniji.

Od kada je prošle godine stigao na srpsko tržište, Luxoft je primarno fokusiran na razvoj softvera za automobilsku industriju, a inženjeri ove internacionalne IT kompanije rade i na softverima koji se koriste u bankarstvu, logistici, telekomunikacijama…

Luxoft posluje na 29 lokacija u svetu, a za samo godinu dana u Srbiji izrastao je u kompaniju od preko 1100 zaposlenih sa tendencijom daljeg rasta. Nakon stotina oglasa za seniorske pozicije u Srbiji, kompanija je ove godine u fokus stavila i mlade, studente završnih godina Fakulteta organizacionih nauka i Elektrotehničkog fakulteta, koji kroz dva programa prakse dobijaju priliku da uče od najvećih svetskih stručnjaka. Najbolji polaznici po završetku kursa dobijaju priliku za zaposlenje u Luxoftu.

General Automotive Program kreiran je specijalno za studente završnih godina FON-a, i od 10 polaznika koji su nedavno završili program, 5 je već dobilo zaposlenje u Luxoftu.

Promo

„Nastavljamo da tražimo i projekte za ostale polaznike”, kaže Anton Bardišev, Engeneering Director u Luxoft Srbija i dodaje: „Voleli bismo da doprinesemo srpskoj IT zajednici našom ekspertizom, a smatramo da se talenti najbolje razvijaju kada se krene od najranijih faza – zato smo počeli od fakulteta.”

Na ovom kursu studenti su imali priliku da savladaju osnove automotive industrije: ASPICE standard, V-Model, Agile – sve ono što im je neophodno kako bi razumeli na koji način je razvoj automobilskog softvera organizovan interno, što predstavlja bazu za započinjanje karijere na konkretnim projektima u Luxoftu.

„Studenti su bili veoma zainteresovani, rekao bih čak uzbuđeni u vezi sa radom u automotive industriji. Mi smo to i želeli. Sve ostalo može da se nauči”, zaključuje Bardišev.

Isti utisak o interesovanju studenata ima i Artur Šaikatarov, Lead AI/ML Specialist, koji rukovodi Luxoftovim programom prakse za studente završnih godina ETF-a, pod nazivom „Embedded systems and technologies for working with GPUs and compilers”.

Ovaj program je i dalje u toku, završava se početkom jula, a pohađa ga 20 studenata, od kojih će najbolji polaznici takođe dobiti priliku za zaposlenje u Luxoft Srbija.

„Studenti su dobro razumeli materijal, aktivni su na predavanjima, pomažu jedni drugima. Utisci su izuzetno pozitivni. Plan nam je da sledeće godine proširimo program, uvedemo nove kurseve, i uključimo i studente sa drugih fakulteta”, zaključuje Šaikatarov.

Izvor N1

Ostavite komentar

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više