Najnovije Vesti

Naredni protest „Srbija protiv nasilja“ ipak u subotu, 27. maja

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je, u ime organizatora protesta „Srbija bez nasilja“, da će sledeći protest biti održan u subotu, 27. maja, i da će građani o detaljima biti obavešteni tokom sledeće nedelje.

Aleksić je izrazio zahvalnost građanima zato što su se juče okupili i pokazali da su volja za životom, ljubavlju i razumom jači od nasilja.

19, May, 2023, Belgrade – In front of the House of the National Assembly, the third protest called „Serbia against violence“ started, organized by a part of the pro-European opposition parties. Photo: Amir Hamzagic/ATAImages 19, maj, 2023, Beograd – Ispred Doma narodne skupstine poceo je treci protest pod nazivom „Srbija protiv nasilja“ u organizaciji dela proevropskih opozicionih stranaka. Photo: Amir Hamzagic/ATAImages

„Nažalost, deca koja se više nikada neće probuditi, probudila su Srbiju. Svaki skup ’Srbija bez nasilja’ bio je veličanstven, ne samo zbog broja ljudi, koji je najveći u poslednjih nekoliko decenija, već zbog toga ko je na ulice izašao, a izašao je mladi gospodin od sedam meseci – najmlađi učesnik protesta, izašla su brojna deca sa roditeljima, mladost zemlje i penzioneri hodali su zajedno”, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da „nasilje uništava našu zemlju i sve naše živote“.

„Žrtve su deca, mladi, stari, žene, glasači opozicije, ali i glasači vlasti. Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, koji nikada nije uspeo da postane predsednik svih građana, duže od deceniju nas je delio kao narod. Povezivali su nas samo zajednički strah od budućnosti, želja da se povučemo jedni od drugih, da okrenemo glavu na drugu stranu i nagon da na neslaganje odgovorimo silom. Sada niko ne zna ko će biti sledeća žrtva bezumnog krvoprolića. Mesta zločina su i škole i ulice“, dodao je Aleksić.

„Nasilje izaziva nasilje, time se ništa ne postiže, i zato ćemo se sledeći put okupiti u subotu, jer je partijski predsednik Vučić miting SNS-a zakazao za petak, 26. maj. Naš skup ’Srbija protiv nasilja’ neće biti istog dana. Zato vas pozivam da istrajemo i da u subotu, 27. maja, mirno i staloženo nastavimo našu borbu za zemlju u kojoj će biti sigurno svako dete i svaki građanin”, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da „možemo da se potrudimo da zalečimo rane među nama i da opet budemo jedinstveni kao narod“.

„Juče smo pokazali da je više nas koji smo za slobodnu Srbiju bez nasilja i zato ćemo pobediti nasilnike i ovu kriminogenu vlast“, zaključio je Aleksić.

Izvor https://www.danas.rs/vesti/politika/naredni-protest-srbija-protiv-nasilja-ipak-u-subotu-27-maja/

Ostavite komentar

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više