Najnovije Šumadija

Javna rasprava o Nacrtu plana razvoja opštine od 23. maja do 12. juna

Otvorena je Javna rasprava o Nacrtu Plana razvoja opštine Smederevska Palanka za period 2023-2030. godine, koji predstavlja dokument razvojnog planiranja u kojem su za period od 2022. do 2029. godine prepoznate potrebe naše lokalne zajednice i definisani pravci u kojima ćemo usmeravati buduće investicije.

Plan razvoja izrađen je kroz projekat „Lokalna samouprava za 21. vek“ koji podržava Vlada Švajcarske Konfederacije, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u partnerstvu sa Republičkim sekretarijatom za javne politike i Stalnom konferencijom gradova i opština.

U okviru Plana razvoja definisani su prioritetni ciljevi koji će se odnositi na podsticaj ubzanog ekonomskog i privrednog razvoja, korišćenja prirodnih resursa, socijalnog napretka i smanjenju siromaštva, pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite, razvoju kulture, unapređenju ekologije i obezbeđivanju jednakih mogućnosti za sve naše građane opštine, od onih najmlađih do najstarijih.

U kreiranju budućeg razvoja naše opštine neophodno je da uzmu učešće sve institucije, privatni sektor kao i građani. Javna rasprava je otvorena juče, i trajaće dvadeset dana. Iz lokalne samouprave pozivaju sve zainteresovane strane da se uključe i daju svoje sugestije, mišljenja i predloge. Nacrt Plana razvoja opštine Smederevska Palanka za period od 2023-2030. godine možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine Smederevska Palanka www.smederevskapalanka.rs u delu PLAN RAZVOJA.

Ostavite komentar

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više