Najnovije Šumadija

ŠARE NA JAJIMA NIKADA NEĆE BITI LEPŠE: U vodu u kojoj ih KUVATE STAVITE 1 SASTOJAK, ODUŠEVIĆETE SE

Dobro promešajte, pa vodu sipajte u šerpu i ubacite 7 belih jaja. stavite jaja na srednju vatru da se kuvaju, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta

Farbanje jaja za Uskrs postaje sve praktičnije i kreativnije – isprobajte trik sa limuntusom za dobijanje neverovatne šare!1 / 4 FOTO: PROFIMEDIA

Kada se približimo Uskrsu, najradosnijem hrišćanskom prazniku, počinemo da istražujemo kreativne i praktične načine za ukrašavanje i farbanje jaja. Ukoliko želite da jaja u uskršnjoj korpi ove godine budu unikatna i imaju posebnu šaru, a hoćete da izbegnete nered i uštedite vreme – ovaj trik će vam se jako dopasti.

Potrebno je da u vodu sobne temperature sipate punu kašiku limuntusa (limunske kiseline). Dobro promešajte, pa vodu sipajte u šerpu i ubacite 7 belih jaja. stavite jaja na srednju vatru da se kuvaju, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta.

Uskrs, Jaja, Uskršnja jaja, Farbanje jaja
foto: Beta / Dragan Gojić

Razmutite željenu boju za jaja u čaši sa vodom i dodajte kašiku alkoholnog sirćeta. Promešajte da se sjedini, pa ubbacite jedno jaje. Kašikom vadite i ubacujte jaje iz boje, prelivajte ga bojom – sve dok ne dobijete nijansu koja vam se dopada. Ljubičastu boju za jaja možete dobiti i na prirodan način – farbanje jaja borovnicama ili crvenim kupusom. Izvadite jaje iz boje na ubrus da se osuši. Posle 5 minuta dobiće peskast izgled zbog limunske kiseline, šara će vas iznenaditi. Ukoliko primenite ovu tehniku, ne morate ukrašavati dodatno jaja, jer će zaista biti unikatno dekorisana.

Premažite jaja uljem i poređajte u uskršnju korpu. Komentari na Internetu za ovu dekoraciju su pozitivni i mnogi su oduševljeni kako na jednostavan način i bez nereda, možete dobiti prelepu nijansu i šaru na uskršnjim jajima.

Izvor https://www.espreso.co.rs/lifestyle/zivot/1023931/kako-napraviti-sare-na-jajima?utm_source=kurir&utm_medium=home_widget&utm_campaign=adria_internal

Uskršnja jaja, Foto: Beta / Dragan Gojić

Ostavite komentar

Ovaj web sajt koristi kolačiće da unapredi naše iskustvo. Ako mislite da je to u redu kliknite OK, ako ne onda ... Prihvatam Pročitaj više